Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MinecraftPolska

mater512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tWpYUY1.png

e22VWmr.png

odrF7Y4.png

Masz ochotę na zbudowanie domku i zabawę w survival znajomymi?

A może chciałbyś zebrać kumpli i stworzyć własną, waleczna drużynę?

Marzysz o stworzeniu sklepu i wykarmieniu całego serwera?

A może chciałbyś przejść jakiś interesujący parkour lub rywalizować z innymi graczami na evencie?

Nasz serwer, który stanowi hybrydę różnych trybów umożliwia spełnienie prawie każdej zachcianki.
Udało nam się bez zgrzytów połączyć wszystkie dobre aspekty, które ma w sobie survival, frakcje i freebuild
dodatkowo
naoliwiając całą konstrukcje eventami i parkourami.

wgOSsrf.png

Oferujemy mapę survival jako miejsce wydobycia materiałów,

pokojowych spotkań,

mniej pokojowych spotkań,

wojen gildii.

Dzięki temu, że nigdy nie wiemy czy za drzewem nie czai się jakiś bandyta serwerowy gra może dostarczyć wielu emocji.
W końcu dla tak profesjonalnych graczy moby nie stanowią realnego zagrożenia i nie zapewniają zastrzyku adrenaliny.
Dzięki ograniczeniu przestrzeni na mapie (która zwiększa się co tydzień) szansa na takie spotkanie pozostaje dosyć wysoka.

TSqe2IX.png

Działki stanowią na serwerze bezpieczna przystań. To tu możesz pewnie tworzyć małe lub większe projekty.
Dzięki temu, że działki mają wymiary 42x42 i można je łączyć (mostem lub tunelem z pomocą administracji albo komenda jeśli ma się vipa)
spełniają zachcianki nawet najbardziej wymagających i kapryśnych graczy.
Istnieją opcje, aby dodać graczy niezaufanych, mających dostęp do edycji terenu tylko w towarzystwie właściciela,
jak i zaufanych, którzy bez ograniczeń mogą tworzyć i plądrować działkę, na której są dodani.
Ocenianie ukończonych działek, zmienianie biomów,współzawodnictwo w konkursach oraz możliwość zapisania i pobrania swojego dzieła na komputer
to kilka funkcji, które brzmią całkiem przyjemnie i zachęcająco.

8N6pFU2.png

Na naszym serwerze umożliwiamy również spełnianie marzenia o bogactwie.
Aby dostać się na szczyt listy najbogatszych osób trzeba się naprawdę wysilć.
Dzięki stabilnej i mocnej walucie harmonia ekonomiczna jest niezachwiana.
Obecnie na pochwalenie się znaczna suma na koncie może sobie pozwolić naprawdę niewielu graczy.
Balans utrzymuje sklep administracyjny (czasem nazywany trafniej skupem) i sklepy tworzone przez graczy.
W niedługim czasie na serwer zawitają również targowiska.

E5c4DOg.png

Dzięki prawie codziennym minieventom, ninja eventom i zapowiedzianym, regularnym sobotnim eventom trzeba się naprawdę wysilć,  żeby się nudzić.
Nasza podstawę stanowią wyścigi, quizy i parkoury, ale za każdym razem powstają nowe trasy i nowe pytania.
Mamy również niepodstawowe eventy, ale na zdradzanie tych niespodzianek już sobie nie pozwolę.
Nasza mapa z dostępnymi parkourami stanowi przyjemna odskocznie od ciągłego kopania.
Co pewien czas dodajemy nowa trasę - w końcu nikt nie lubi monotonii.

RAsGj9d.png

Dzięki ChatGraczom spokój i kultura na chacie jest zachowana.
Jako, że na naszym serwerze oprócz dojrzałych osób, elity młodzieży polskiej i innych uroczych kwiatków grają również dzieci tych dojrzałych osób, przekleństwa są cenzurowane.
Za szkodliwa działalność można zostać upominanym, zmutowanym, wtrąconym do więzienia lub zwyczajnie i tradycyjnie zbanowanym.

Zespół ekscentrycznych i utalentowanych budowniczych spełnia swoją rolę w dostarczaniu nowych, epickich i kreatywnych tworów,
które tkwią w ich niezrozumiałych dla przeciętnego zjadacza chleba umysłach.
Dzięki ich pracy co chwila na serwerze pojawia się jakiś twór warty obejrzenia i zwiedzenia.

Lśniący jak gwiazdy na niebie moderatorzy są zawsze gotowi do pomocy graczom(zazwyczaj - czasem są zajęci - zdarza się - ludzie w końcu).
Są to serwerowi majsterkowicze - ludzie od wszystkiego. Od pogłaskania po główce i pochwalenia działki
gracza poprzez tworzenie eventow i nowych budowli oraz wyznaczanie kierunków rozwoju serwera.

Zostaje król królów - HeadAdmin.
Jego ręce błyszczą jasno jako, że posiada najbardziej złote, złote rączki ze wszystkich.
Rozwiązuje problemy, rozsadza spory i stanowi najwyższą instancje rządów serwerowych.
Pomaga wszystkim poddanym, kontroluje i wspomaga powstające projekty.

x0IGPBB.png

Kontakt z tymi wszystkimi wspaniałymi stworzeniami tworzącymi 'ogarniętą administrację'
można bardzo łatwo nawiązać za pomocą serwera, forum, TeamSpeaka  i Facebooka.
Zapomniałam wspomnieć - parametry takie jak wiek i predyspozycje wszystkich członków administracji sa adekwatne do pełnionej funkcji.
Wystarczy spojrzeć na wymagania na forum.

Nasza medialność obejmuje forum, TeamSpeaka'a oraz Facebooka.
Na serwerze głosowym codziennie siedzi około 20 osób - administracja również.
Wszyscy zazwyczaj są obecni na kanałach publicznych, jako że większość osób, która przychodzi porozmawiać to przesympatyczne istoty
(ewentualnie trolle -mamy bardzo dobra zaporę antytrollową składająca się z moderatorów, którzy potrafią pokonać w batalii na troll nawet najlepszych).

Nasz facebook to (pozwolę sobie na odważne stwierdzenie) najbardziej aktywny i rozwijający się fanpage o tej tematyce w Polsce.
Dodajemy minimum jeden post na tydzień, który zawiera nie za dużo tekstu, ale za to dużo zdjęć - w końcu to one najlepiej ukazują serwer.

54LfB08.png

Jako, że nasz serwer jest dedykowany, a właściciel nie jest multimillionerem pojawiają się na nim funkcje płatne.
Kontom vipowskim przyznajemy możliwość posiadania większej ilości działek, łączenia ich, przyznajemy fly na mapie działek oraz oferujemy kit.
Dodajemy również funkcję kosmetyczna - zakładanie różnych dziwnych obiektów na głowę (ostatnio modne są sztandary). Nie sprawia to, że serwer staje się p2w.
Ranga stanowi głównie formę wspierania serwera, dodaje +10 do prestiżu oraz jest zupełnie dobrowolna.
Pełna lista przywilejów vipowskich dostępna jest na serwerze.

iiOvypS.png

2lvjLE3.pngG0shX1o.pngmXa50L7.png4pETVHy.pngvnuiF7h.pngPyw3Qo0.pngTcwwUDE.pnghPwlID4.pngxXYR6JI.png1FLXe1J.png

IP: s1.minecraftpolska.pl
TeamSpeak: s1.minectaftpolska.pl
Wideoprezentacja: 
https://www.youtube.com/watch?v=zRuEyRxbo6I&feature=youtu.be
Forum: http://minecraftpolska.pl/
Facebook: https://www.facebook...057769/?fref=ts

Filmik z Eventu Wielkanocnego: https://www.youtube.com/watch?v=5UnMge2Bx6Ihttps://www.youtube.com/watch?v=5UnMge2Bx6I

Nie dam rady opisać i pokazać wszystkiego w prezentacji. Najważniejsze aspekty są w niej zawarte.
Jeśli chcesz pooglądać więcej screenshotów i lepiej poznać serwer zanim na niego wejdziesz to zapraszam na facebooka :)

(czytałem regulamin i wydaje mi się, że go nie łamię, jeśli coś zrobiłem źle proszę o delikatność)

PS Nie siedźcie jak myszy pod miotłą tylko coś napiszcie (najlepiej pozytywnie, trochę się postarałem)

5SlQjTQ.png

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Otwarcie było 22 grudnia, czyli miesiąc temu. Nasza rekordowa liczba osób online na serwerze to 94. W dni powszednie utrzymuje się 50-60-70 osób :)

5SlQjTQ.png

Opublikowano

Dziś na serwerze jak co tydzień odbył się event. Udostępniliśmy nowy wyścig - Smoka. Gracze troszkę marudzili, bo był trudny i niewiele osób go ukończyło. 

W BUDOWIE
1zH33dw.png

PODCZAS EVENTU

vxxWD51.png

WQ37OzW.png

INNY WYŚCIG

u2ZfYr1.png

Były jeszcze kalambury i chyba po eventach uruchomimy program 'Małe Zoo' (gracze będą mogli kolekcjonować główki zwierząt). Zobaczymy jak to będzie. 

Pozdrawiam

5SlQjTQ.png

Opublikowano

No ładnie, ładnie to wygląda. Prezentacja mnie bardzo zachęciła do gry. 

Lecz kiedy będzie nowa edycja, bo mam zamiar zacząć tu grać, ale miesiąc po starcie...

Opublikowano

No ładnie, ładnie to wygląda. Prezentacja mnie bardzo zachęciła do gry. 

Lecz kiedy będzie nowa edycja, bo mam zamiar zacząć tu grać, ale miesiąc po starcie...

Edycje u nas trwają średnio pół roku. Miesiąc po starcie? To brzmi jak edycja raczkująca. 

Jeśli chcesz zdobyć fortunę, szacunek w pvp i takie tam to nadal nie jest za późno :)

5SlQjTQ.png

Opublikowano

Bardzo dobra prezentacja i fajny serwer. Wszystko zgadza się z opisem, niezwykle rzadko zdarza się teraz tak ogarnięta administracja na polskich serwerach. Administracja dba o najdrobniejszy szczegół, od dźwięków uderzenia w moby po huczne eventy. Dużym plusem też jest to, że ranga vip nie daje jakichś setów Prot X i stacka koxów. Wszystko ładnie wybalansowane.

Polecam serwer.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Jutro o 20 będą ogłoszone wyniki konkursu na najlepszą działkę.

9l2dwTz.pngPrzykładowy projekt (oczywiście po wynikach pokażę sc z działek zwycięzców) 

5SlQjTQ.png

Opublikowano

Wszedłem w sklep vip i zobaczyłem na heroes - od razu wyszedłem z gry. Nie rozumiem po co w takim razie w ogóle jest PvP na survivalowej? No powiedź mi jak można walczyć z kimś co ma najlepsze enchaty, najlepszą broń i 6 koxów - oczywiście gdyby to mógł w ogóle stracić, ale ma to co 5 dni... Tak samo wojny gildii - wiadomo, że najlepsza będzie posiadać samych heroesów.

Oczywiście, że gra jest PayToWin :) Masz ten super sprzęt z heroesa i sobie kopiesz spokojnie, zwykły gracz może Ci wejść na plecy i dziękować, że go nie widzisz. Tak sobie patrzę na wasz ranking pieniężny - pierwszy jest gracz z UWAGA: heroes, ale to pewnie tylko przypadek.

Ogarnij płatności na serwerze, bo dawanie god-moda graczom za parę złoty to przesada.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Planujecie przejście na wersje 1.9, jak już wyjdzie spigot 1.9 itp.

Serwer polecam, bardzo przyjemnie się gra.

Jeszcze nie dyskutowaliśmy na ten temat. Myślę, że nasza decyzja będzie bazowała na ankiecie przeprowadzonej pośród graczy.

Ogólnie nie ma pośpiechu. Wolimy tworzyć serwer powoli i dokładnie niż szybko i z masą błędów :)

Wszedłem w sklep vip i zobaczyłem na heroes - od razu wyszedłem z gry. Nie rozumiem po co w takim razie w ogóle jest PvP na survivalowej? No powiedź mi jak można walczyć z kimś co ma najlepsze enchaty, najlepszą broń i 6 koxów - oczywiście gdyby to mógł w ogóle stracić, ale ma to co 5 dni... Tak samo wojny gildii - wiadomo, że najlepsza będzie posiadać samych heroesów.

Oczywiście, że gra jest PayToWin :) Masz ten super sprzęt z heroesa i sobie kopiesz spokojnie, zwykły gracz może Ci wejść na plecy i dziękować, że go nie widzisz. Tak sobie patrzę na wasz ranking pieniężny - pierwszy jest gracz z UWAGA: heroes, ale to pewnie tylko przypadek.

Ogarnij płatności na serwerze, bo dawanie god-moda graczom za parę złoty to przesada.

Na starcie powiem Ci, że pojawiają się gracze, którzy chcieliby kupić cały świat - ekwipunek, walutę, gildie.

Nie chcemy by dało się zdobyć większość rzeczy pieniędzmi. W końcu samo zdobywanie powinno być przyjemnością.

To co oferuje ranga jest kompromisem pomiędzy administracja i graczami, który wszyscy akceptują.

Prawdą jest, że za rangę dostajesz dobry ekwipunek, co sprawia, że rozgrywka staje się łatwiejsza.

Moim zdaniem to jednak nie spełnia kryteriów tak zwanego pay2win.

W definicji, którą znalazłem (i z którą intuicyjnie się zgadzam) jest napisane: płacenie umożliwia uzyskanie znacznej przewagi nad graczami, którzy nie płacą.

Dodatkowo 'znaczna różnica' to pojęcie subiektywne. Z mojej perspektywy (weterana minecraft) takie eq to pikuś i nieznacznie wspomaga gracza.

Jednak dla mojego brata, który ma 9 lat i dopiero zaczyna z tą grą takie wyposażenie będzie stanowiło niepojętą fortunę.

Tak, nasz wygrywający w rankingu najbogatszych gracz jest Heroesem.

Nie wiesz jednak, że ma również przekopane ponad 500 tysięcy bloków piaskowca i ponad 500 tysięcy stonea.

Nie widziałeś jego budowli i nie wiesz ile czasu spędził na serwerze.

Stworzyliśmy ekonomię, w której nie tak łatwo się wzbogacić. Powyższe informacje są potwierdzone - sprawdziliśmy statystyki i liczyliśmy ile hajsu mógłby uzyskać.

Trochę przekręciłeś ciąg przyczynowo skutkowy - nie jest bogaty, bo jest Heroesem tylko jest Heroesem bo jest bogaty.

Zdobyta fortuna odzwierciedla jego przywiązanie do serwera. Każdy zarabia tak samo, niezależnie od rangi.

Ranga i ekwipunek nie wygra wojny - zrobią to umiejętności oraz sojusznicy.

Estetycznej działki też nie zbuduje.

Konkursu nie wygra.

Parkoura nie przejdzie.

Nie wystarczy, żeby zdobyć znajomych.

W evencie nie pomoże.

Wydane pieniądze nie dadzą Ci przewagi w tych aspektach.

Zyskujesz subiektywnie dużą lub małą przewagę na jednej z wielu płaszczyzn, a jednak tak szybko krytykujesz i oceniasz.

Masz prawo się ze mną nie zgadzać. Rozumiem to i akceptuję.

Przemyśl sobie jednak moją wypowiedź zanim zaczniesz pisać kolejny krytyczny komentarz o innym serwerze :)

Polecam Ci jeszcze popracować nad konstruktywną krytyką - nie proponujesz lepszego rozwiązania ani kompromisu.

Wylewasz tylko błoto na serwer, którego nie poznałeś. Takiej postawy nie mogę szanować.

O co chodzi z godem za płatność? To jakiś żart? Pomówienie? Nie wiem jak to odbierać. Nie mamy takiej oferty.

PS Do Moderatorów: Chciałem dodać post po 20 z wynikami konkursu, ale okoliczności zmusiły mnie do odpisania użytkownikom. Będzie mi się należał za to warn?

(czuję, że tak, a wolałbym nie - jestem praworządnym obywatelem i staram się szerzyć pokój, a nie zamęt)

5SlQjTQ.png

Opublikowano

super server. na trybie bedwars otrzymalem bana za co: wspomagacze. Na c**j mi wspomagacze, jezeli kupilem SVIPa i mam 4 itemy stale? Prosze o unbana. Wiecej info na forum, i prosze nie wkurwiac graczy, Dosc ze macie NoCheatPlus i antykillaure w skrypcie to banujecie graczy za nic.

Opublikowano

informuje panstwo, jezeli nie otrzymam unbana bedzie w piatek maly wlamik na BedWars mamy wasze IP + porty :D Tylko bungecord nick Wlasciciela i jedziem z tym koxem :D - trzeba troszke poszukac i ma sie stronke na ktorym wpisuje sie mc-pl.net i ma sie IP podlaczone :D fajne porty , niezly ten VPS ... - VPS maja do siebie ze znamy cyfrowe IP to tylko potrzebny jest nam bungecord + port :D

Opublikowano

informuje panstwo, jezeli nie otrzymam unbana bedzie w piatek maly wlamik na BedWars mamy wasze IP + porty :D Tylko bungecord nick Wlasciciela i jedziem z tym koxem :D - trzeba troszke poszukac i ma sie stronke na ktorym wpisuje sie mc-pl.net i ma sie IP podlaczone :D fajne porty , niezly ten VPS ... - VPS maja do siebie ze znamy cyfrowe IP to tylko potrzebny jest nam bungecord + port :D

Kolego, chyba serwery pomyliłeś. To jest serwer typu działki + gildie, żadne bedwars.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Kolego, chyba serwery pomyliłeś. To jest serwer typu działki + gildie, żadne bedwars.

Dzięki Pingwin za uświadomienie kolegi. Oficjalnie potwierdzam - nie mamy w ofercie BedWars'ów, więc to chyba jakaś pomyłka.

Zabawna, ale nadal pomyłka.

5SlQjTQ.png

Opublikowano

Obiecane wyniki konkursu

(rozwinięty komentarz i ponad 60 screenshotów na facebooku)

Pierwsze miejsce: dragongirl121
f5A4Uvd.png

BxJlgCf.png8EDS76Y.png 

Drugie miejsce: mrmo61

qCidDUN.png

LaPyCSD.png

mkuOTn4.png

Trzecie miejsce: Tecku_PL

2carMfk.png

cNykR65.png3fiJDtq.png

Wyróżnienia i specjalne pochwały: dużo osób :)

uMg46eY.pngYrAb1MZ.pngyNGKNgt.pngYUz9uFU.pngEw8xDXb.png98bAfKC.pngbJEZAhv.png

PS W spoilerach znajdują się próbki wizualne budowli :)

5SlQjTQ.png

Opublikowano

Piękne screeny, naprawde robia wrazenie. Od razu widac ze porzadnie przyłozyliscie sie do stworzenia serwera i prezentacja o tym swiadczy. Opis tez bardzo zachecajacy. Z przyjemnoscia wejde i pogram, o malo jest ostastnio tak dopracowanych projektow.

images.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...